Hvorfor arbejde med fortiden?

Fortiden er jo fortid, så hvorfor overhovedet arbejde med den, tænker du måske? 

Du er måske endda overbevist om at det er bedre at lade fortiden være og ikke rive op i den. Måske har du ligefrem brugt mange år på at forsøge at fortrænge den, så det giver jo god mening. At du altså ikke vil pille ved den.

Men – hvis du virkelig vil heales – slutte fred – lukke låg på – så kan du ikke kigge den anden vej. Så skal du se frygten i øjnene for dernæst at frisætte smerterne og heale arene fra din fortid.

Og bare rolig – jeg hjælper dig hjertens gerne – på en nænsom og virkningsfuld måde!

Hvorfor du er den du er
Der er nemlig utrolig mange ting i vores liv, der ligger ubevidst. Især levnene fra din barndom. 

Med den rette hjælp, kan du opnå en forståelse for hvordan du har formet og tilpasset dig allerede som barn og hvordan de konflikter eller negative selvbilleder fra fortiden, har styret og forfulgt dig op gennem dit voksenliv. 

De usynlige ar
Ved at genetablere kontakten til din fortid, kan vi finde frem til de steder i din barndom hvor dine følelsesmæssige ar og misforståelser opstod og derfra kan vi forløse og heale dem. Så du kan få dit fulde selvværd og din selvtillid tilbage igen.

Derfor skal man også arbejde med sin indre kritiker, som desværre også er skabt i barndommens uvidende uskyld. Derfor er det vigtigt at opnå en dybere forståelse for hvad der er på spil i dit voksenliv, når du dømmer dig selv og holder dig selv tilbage. 
Selvkritik, stress, angst, mindreværd er alle resultater af vores selvkritik og følelsen af ikke være god nok. Følelser der oftest er skabt i din barndom uden du var bevidst om det. 

Barnet, der ikke ku’ rummes eller blev svigtet igen og igen

De fleste af os har en indre kritiker, der også kan dateres tilbage til barndommen, og denne kritiker kan i høj grad forpeste vores liv, hvis ikke vi lærer at kontrollere den og bruge dens energi konstruktivt. 

Når kritikeren er på spil, er det svært at finde fred og hvile i os selv. Som regel blev denne kritiker og følelsen af ikke at være god nok skabt fordi vi ikke blev set, hørt eller elsket for dem vi var som børn eller fordi den personlighed og sjæl som vi blev født med ikke kunne rummes, anerkendes eller værdsættes.

Hvis du voksede op i et dysfunktionelt hjem, hvor de voksne ikke kunne give dig den nødvendige tryghed og omsorg, som børn har brug for til at føle sig værdsat og elsket eller et hjem hvor begge dine forældre eller den ene var misbrugere, alkoholikere, fysisk eller psykisk syge eller voldelige og incestuøse, så siger det selvsagt sig selv, at din barndom var både traumatiserende, fuld af omsorgssvigt og smertefuld at vokse op i for ethvert barn. Kort sagt fik du mange ar på sjælen.

Heldigvis kan du hele dig selv

– og vælge at komme tættere på dig selv, så du kan opnå en dybere forståelse af den sjæl du er og derfra kunne stå op for dig selv og blomstre, som hele det menneske du er.


Du skal nemlig ikke fixes eller laves om. Du skal finde hjem til din Essens, din indre kerne. 

Vil du gerne have styrket dit selvværd, din tro på dig selv og din indre glæde? 
Så kontakt mig allerede i dag og få en gratis afklaringssamtale om hvad jeg tror jeg kan gøre for dig.

På Youtube kan du også se en masse af mine gratis videoer. Jeg håber du vil have glæde af dem. 

Picture of Kasha Hansen

Kasha Hansen

Psykoterapeut, LifeCoach og Mentor

Specialist i Selvværd, Essensarbejde,
“Indre Barn”, Traume Terapi,
Stresshåndtering og personligt lederskab.

Kontakt mig

Kan du lide denne artikel? Del den gerne...

Skriv en kommentar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Hvis du gerne vil modtage mine nyhedsbreve, kan du tilmelde dig herunder. Samtidig med at du tilmelder dig mit nyhedsbrev, vil du få et ‘gavekort’ på kr. 200, som du kan benytte første gang du får en individuel session hos mig + min gratis E-bog “Fra selvkritik til selvaccept”.