Indre frigørelse – Indre barn proces

– er et godt valg hvis du kender til:


At bebrejde dig selv, når du ikke lige er på toppen

At føle dig utilstrækkelig, arbejdsmæssigt og/eller privat

At gøre ting du egentlig ikke ønsker at gøre

At sige ja, når du mener nej

At være stresset eller udbrændt

At vrisse eller skælde ud på dine børn eller din partner

At pådutte dig selv, at du altid skal være den stærke eller perfekt


Ønsker:

At få større selvværd og accept

At opleve ro og balance

At bevidstgøre dine reaktioner og adfærd

At afvikle gamle roller og mønstre

At droppe offerrollen

Få større fysisk og psykisk overskud

At føle din iboende kerne


Følelse af utilstrækkelighed
Flere og flere mennesker ønsker at genetablere og heale kontakten med deres indre barn eller de dele af personligheden, man har taget afstand fra, eller måske endda helt har adskilt sig fra. 

De fleste oplever at disse fortrængte sider både styrer og forgifter ens liv. Får os til at reagere og udtrykke os stik modsat af det vi ønsker eller får os til at føle os utilstrækkelige, usikre, at vi altid skal være den stærke eller ikke tør vise andre, hvem man er eller hvor ens grænser går.Håbet om at blive elsket og respekteret
Det sårede indre barn er det barn, der ikke er blevet respekteret, værdsat, set og hørt som lille. Det barn, der er blevet påduttet, at det tænker eller føler forkert. Eller måske endda er blevet misbrugt såvel psykisk, fysisk som følelsesmæssigt. 

Et barn som tvivler på sin egen værdifuldhed, føler sig ensom og angst og for at overleve, afskærer det sig til sidst fra dets sande jeg og lever derfra videre i et ”falskt jeg” i håbet om at blive elsket og respekteret.


Fysisk som psykiske forsvar

For at undgå at mærke følelserne, danner vi mennesker et fysisk forsvar i form af etmuskelpanser, så vi ikke længere mærker f.eks. smerte, tab, vrede eller ensomhed. 

Vi danner også et psykisk beskyttelseslag, som består af strategier og reaktioner såsom vrede, afmagt, dét at give andre skylden, eller roller som altid at skulle være den stærke eller den dygtige, være tyran, redder eller offer.

Vi kompenserer ved at lave overlevelses strategier og disse er mangfoldige bl.a.: konstant travlhed, overspisning, søde-trang, adspredelse/underholdning, at skulle redde andre i stedet for at mærke/tage ansvar for egne behov eller afhængighed af anerkendelse og accept udefra, piller, alkohol eller stimulerende stoffer.   

John Bradshaw – hjulpet tusinder af mennesker 

Den amerikanske terapeut John Bradshaw er en af grundlæggerne indenfor arbejdet med det indre barn. Han er berømt for sine foredrag og workshops og han er forfatter til bogen “Rejsen hjem”. Han blev mere og mere grebet af det indre barns helbredende kraft – og har igennem de seneste 30 år, hjulpet tusinder af mennesker med at bevidstgøre og frigøre sig fra deres sorg, angst eller følelsesmæssige ubalancer fra barndommen. 


At reagere barnligt og uhensigtsmæssigt
Mon ikke de fleste voksne mennesker har prøvet at reagere barnligt og uhensigtsmæssigt på konflikter, kritik eller andre problemer? 

Hvis et barns sande behov og følelser undertrykkes, f.eks. følelsen af vrede og forurettelse, vokser personen op med dette vrede, sårede barn indeni. Et uforløst barn, der som voksen fortsat vil kræve at de utilfredsstillede behov bliver opfyldt af dets omgivelser.

Grundlæggende mener John Bradshaw, at vi som børn har nogle helt naturligt forekommende afhængighedsbehov som det er uhyre vigtigt at få tilfredsstillet.

”Rejsen hjem” og John`s personlige eksempel

En “såret-barn-tilstand” hos et voksent individ kan ytre sig på flere måder. 

I sin bog “Rejsen Hjem” giver John Bradshaw et personligt eksempel:

“Jeg kunne ikke tro, jeg kunne være så barnlig. Jeg var 40 år, og jeg havde raset og råbt, indtil alle – min kone, mine stedbørn og min søn – var skræmt fra vid og sans. Så straffede jeg dem ved at trække mig tilbage og kørte bort i min bil. Dér var jeg, alene på et motel midt i vores ferie på Padre Island. 

Jeg følte mig meget alene og skamfuld. Jeg var forvirret. Det var som at vågne op fra en dårlig drøm. Mere end noget andet ønskede jeg, at mit familieliv skulle være varmt, tæt og kærligt. Det var nu tredje år i træk, jeg var eksploderet i ferien. De andre gange havde jeg trukket mig tilbage følelses-mæssigt, men jeg var aldrig før taget bort i fysisk forstand. Jeg blev klar over at disse følelsesmæssige tilbagetrækninger var spontane aldersregressioner, hvor jeg havde tilbageholdt min vrede og udtrykt den på den eneste måde et barn kunne, nemlig i en tilbagetrækning”. 

Det styrer og forgifter vores liv
Kasha er enig med John Bradshaw om, at det forsømte sårede indre barn fra fortiden er hovedkilden til menneskelig ulykke. Og at det styrer og forgifter vores forhold til vores børn, partnere, venner, vores arbejdsmæssige situation, kreativitet og selvopfattelse. Og at det desuden forhindrer os I at opleve den dybere kontakt med os selv og vores væren. Med vores Essens og den vi dybest set er.


Klik her om Indre barn – terapi

Picture of Kasha Hansen

Kasha Hansen

Psykoterapeut, LifeCoach og Mentor

Specialist i Selvværd, Essensarbejde,
“Indre Barn”, Traume Terapi,
Stresshåndtering og personligt lederskab.

Kontakt mig

Kan du lide denne artikel? Del den gerne...

Skriv en kommentar

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Hvis du gerne vil modtage mine nyhedsbreve, kan du tilmelde dig herunder. Samtidig med at du tilmelder dig mit nyhedsbrev, vil du få et ‘gavekort’ på kr. 200, som du kan benytte første gang du får en individuel session hos mig + min gratis E-bog “Fra selvkritik til selvaccept”.