Indre barn terapi

En blød terapeutisk tilgang til erkendelse og udvikling

Inde i ethvert frø er der et potentiale, der naturligt vil spire, blomstre og udfolde sig, når det får de rette betingelser. På samme måde er det med vores sjæl og inderste kerne. Bliver vi som barn og teenager set, mødt og elsket som den vi dybest set er, så vokser og udvikler vi os som det helt særlige og unikke menneske, vi hver især er. Gennem indre barn terapi frisætter og forløser du de følelser, tanker og selvbilleder, som stadig har en negativ eller begrænsende indflydelse på dig og dit liv.

Kender du til

 • Ikke helt at føle dig god nok eller være selvkritisk, uanset hvor meget ydre succes du har opnået?
 • Hele tiden at skulle præstere, være perfekt og altid at være den stærke og klare alting selv?
 • At der var noget galt med dig, og at du som barn havde følelsen af aldrig at være god nok?
 • At holde andre eller kærligheden på afstand, selv om du savner kontakt og nærhed?
 • At andres behov er vigtigere end dine, eller får du dårlig samvittighed, når du gør noget godt for dig selv?

Ønsker du

 • At værdsætte, elske og anerkende dig selv præcis som du er?
 • At være en bedre forældre, kæreste eller ven?
 • At tro på dig selv og ikke hele tiden være selvkritisk eller i tvivl?
 • At leve med overskud og glæde, både på jobbet og som privatmenneske?
 • At hvile i dig selv og have styrken til at give udtryk for dine behov, følelser og meninger?
 • At kunne rumme, værdsætte og favne dig selv følelsesmæssigt?

Indre barn terapi - hvad er det?

Gør dig fri af tanker og mønstre fra fortiden med indre barn terapi

Indre barn terapi handler om at du får større selvindsigt og redskaber, som vil gøre dig fri af de tanker, roller og mønstre fra fortiden, som nedbryder og svækker dit selvværd. Din helt grundlæggende følelse af at være et værdifuldt og kærligt menneske, – også uden at skulle præstere eller leve op til andres forventninger.

“Uanset ydre succes kan vi stadig føle os sårbare og usikre på os selv og vores dømmekraft”.

På baggrund af vores opvækst og opdragelse, har vi skabt mange følelser, overbevisninger og strategier, som ubevidst følger os op gennem voksenlivet, med mindre vi får dem bearbejdet og bevidstgjort.

Vi behøver ikke være vokset op i et voldeligt eller stærkt dysfunktionelt hjem for at have et såret indre barn, der ikke følte sig set, hørt og elsket. Som var bange, utryg, følte sig udenfor, overset eller ikke god nok.

Som barn har vi brug for at føle os elskede og tager desværre den mindste kritik eller dårlige stemning til os, som er det vores skyld og uformående. Især når de voksne skændtes, var vrede, lukkede af eller var kede af det.

Næsten alle bærer rundt på et ”indre barn” eller sider i os, hvis uforløste følelser og mønstre stadig præger vores voksenliv, vores relationer og måder at være i verden på.  Det styrer og forgifter vores selvfølelse, vores selvværd og nære relationer indtil vi nænsomt og kærligt tager hånd om de sjælelige sår og misforståelser, vi har taget med os op gennem tiden. Det er muligt at frisætte sig selv og jeg kan hjælpe dig med at hele din fortid. Du fortjener det!!

Har du haft mere voldsomme oplevelser, så er det derimod et traume og skal bearbejdes med en kombination af Indre barn terapi og traume terapi.

Det kan du læse mere om Traume terapi her.

Kurser og 1:1 forløb med indre barn terapi

Værdsæt dig selv som voksen og bliv mere hel, glad og tilfreds i din hverdag.

Indre barn terapi- og essens arbejde er en af de mest healende, effektive og forløsende terapiformer, der findes. Det har hjulpet tusindvis af mennesker til et liv med større selvværd, glæde og påskønnelse af selv og andre.

Når jeg taler om at heale det indre barn, så mener jeg at hele og forløse de følelser og overbevisninger, som blev skabt i os i en meget tidlig alder og som stadig påvirker og begrænser vores selvværd,  handlekraft og værdighed.

Det sårede indre barn er det sted i dig, der ikke blev set, hørt og elsket som den du var. Som ikke blev mødt i sine behov for accept, omsorg og kærlighed. Som følte sig forkert, utilstrækkelig eller udenfor. Som skulle præstere, være usynlig, dygtig eller tage sig af alle andre, for så måske at blive anerkendt og få ros. Eller omvendt som lærte at gøre sig stærk, usårlig og lukke af for sine følelser og behov.

De følelser og tanker der opstod i dig som barn, bærer du med dig op i dit voksenliv. Hvis det overvejende er positive følelser, føler du dig værdsat og værdifuld som menneske og møder verden ud fra tillid og åbenhed. Hvis du derimod følte dig uønsket, forkert eller udenfor, så vil disse følelser være en del af dig indtil du tager dig kærligt af dem og således frisætter dig selv.

Hvordan var det for dig at være barn i lige din familie? Blev du set, hørt og påskønnet eller fik du ikke det du havde brug for? Hvordan var stemningen i dit barndomshjem og hvad lærte du om rigtigt og forkert? Hvordan skulle du være for at få ros og kærlighed eller for at undgå afvisning og kritik? Giv dig tid til at reflektere lidt over spørgsmålene og måske kan du genkende nogle roller og mønstre, som du stadig lever dit liv ud fra.

Jo mere du får healet dit indre barn og de hændelser, der fik dig til at tvivle på dig selv, føle dig uønsket eller udenfor, – jo mere fri, kærlig og respektfuld vil du blive i forhold til dig selv, dit parforhold, som forældre og i andre nære relationer. Også i forhold til at stå op for dig selv og dine drømme karriere- og arbejdsmæssigt.

Hvad siger tidligere klienter om indre barn terapi?

"Dette blev første skridt i processen af at hele mig selv"

Den weekend blev transformerende for mig, for jeg havde ikke tidligere hos andre terapeuter følt mig så opløftet efter en ”konsultation”. Der blev grædt en del, men jeg var ikke længere flov over tårerne. Jeg er vokset op med, at tårer er noget man gemmer væk, og jeg havde helt ondt i kæberne af alle de gange, jeg havde bidt tænderne sammen for ikke at græde. Men tårer er jo naturligt. Dette blev første skridt i processen af at hele mig selv til et liv i balance.
Marie

"Mærker mit selvværd er vokset"

Jeg har nu været i gang med forløbet i et års tid og jeg er blevet meget mere bevidst om mine handlingsmønstre og overbevisninger, - så de ikke længere styrer mig og mit liv. Jeg har lært at sætte grænser, mærker mit selvværd er vokset og er nu i gang med at afvikle mine dårlige vaner, - så jeg kan få det liv jeg fortjener. Jeg har valgt en kombination af samtaleterapi alene med Kasha og gruppeterapi, hvilket giver mig et kæmpe udbytte efter hver session / weekend. Af hjertet tak til dig Kasha for at hjælpe mig nænsomt og skånsomt gennem denne rejse.
Pia

"Det var jo ikke mig, der var noget galt med"

Efter et forfærdeligt brud med mit livs kærlighed søgte jeg al mulig litteratur for at finde ud af, hvad der var galt med mig. Da jeg fandt ”Rejsen Hjem” af John Bradshaw, faldt der noget på plads. Det var jo ikke mig, der var noget galt med. Jeg var bare som alle andre et produkt af min opvækst, som for mit vedkommende desværre havde efterladt nogle traumatiske ar, jeg slet ikke var bevidst om på det tidspunkt. Jeg googlede John Bradshaw og fandt frem til Kasha, som en af de få i Danmark, der underviser ud fra hans metoder. Jeg tilmeldte mig et Indre Barn kursus, selvom jeg var meget skeptisk. Jeg forstod faktisk ikke helt, hvad hun mente med indre barn. Men min mistro blev hurtigt gjort til skamme. Den indlevelse og det nærvær jeg følte fra første øjeblik, jeg trådte ind i rummet, havde jeg ikke oplevet før. Jeg følte på en eller anden måde, at jeg allerede var kommet hjem…  
Marie

Book en session allerede i dag!

*Efter tilmelding vil du blive kontaktet af Kasha for nærmere aftale