This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Ofte stillede spørgsmål
Ofte stillede spørgsmål
Overvejer du at starte i terapi kan der være mange spørgsmål der presser sig på både om rammerne for terapi og hvad din terapeut kan. Derfor har jeg samlet de spørgsmål jeg ofte får, så du lettere kan få svar på dine spørgsmål. Du skal selvfølgelig også vide hvilken baggrund og uddannelser din kommende terapeut har, så du kan føle dig tryg og sikker på at de faglige og professionelle rammer er i orden.
Du kan altid ringe til mig, hvis du har yderligere spørgsmål.
Vi kan stort set tale om alt men de fleste kommer med en livssituation, en krise, problematik eller en udfordring i deres liv, som de gerne vil have hjælp til.
De tager nogle ting op som ligger dem på hjerte og som de gerne vil ændre eller finde en løsning på.
Mange har også et ønske om at komme tættere på sig selv og finde ind til en dybere form for nærvær, glæde og indre ro.
Det er dig der er i fokus og der er selvfølgelig en grund til at du har valgt at gå i terapi. Som regel er der noget der går dig på, er smertefuldt eller ikke fungerer for dig og som du ønsker at få hjælp og støtte til at bearbejde og forløse, så du kan blive mere fri.
Du får min fulde opmærksomhed og jeg stiller dig de spørgsmål som giver dig mere selvindsigt og forståelse. Jeg giver dig præcis den hjælp og støtte du har brug for, så du bedre kan håndtere de ting du synes er udfordrende eller svære. Du får mere kontakt til dig selv, så du kan udvikle dig som menneske og overvinde de begrænsninger, som lige nu holder dig tilbage eller gør ondt i sjælen. Du får øje på dine mønstre og roller, men også dine ressourcer og kvaliteter, så du lettere kan skabe det liv du længes efter.
Jeg er god til at møde mennesker der hvor de er med nærvær, åbenhed og accept og er kendt for hurtigt at skabe et tillidsfuldt rum, så du trygt kan dele de ting du har på hjerte. Udover min egen livserfaring og mange indre som ydre rejser, har jeg 30 års erfaring med selvudvikling og med at hjælpe mennesker til at få det bedre med sig selv og leve et mere frit og tilfredsstillende liv.
Jeg kombinerer forskellige redskaber og teknikker alt efter hvem du er og hvilken problemstilling eller mål du gerne vil have hjælp til. Det er ofte meget dybe emner vi berører undervejs i en session og mange bliver berørte over de ting de får kontakt med. På den gode måde!! Der hvor det frisætter og føles som en lettelse at forstå og mærke sig selv på et dybere plan. Der hvor de indsigter man får resulterer i at man rejser sig op i sin egen værdighed og begynder at behandle sig selv mere omsorgsfuldt og kærligt.
Når først vi berøres af sjælen bagom vores historie og gamle overbevisninger, så begynder vi for alvor at ændre vores syn på os selv, vores relationer og det liv vi ønsker at leve.
Selvværd og selvindsigt
Mange mennesker vil gerne have styrket deres selvværd, selvrespekt og selvtillid. Blive bedre til at værdsætte og anerkende sig selv, kunne stå mere op for den de er og stoppe selvkritikken og tvivlen på sig selv. Mange har en klar fornemmelse af at deres manglende selvværd og tro på sig selv har rødder tilbage i deres barndom, deres opvækst. De ønsker mere selvindsigt og forståelse og at få helet og afsluttet de oplevelser fra fortiden, som stadig begrænser og styrer dem i deres voksne liv.
Angst, traume eller stress
For andre handler det om at angst, traume- eller stress symptomer har taget overhånd og er blevet ødelæggende for deres hverdagsliv og nære relationer. De ønsker at ”komme på fode igen”, kunne håndtere deres reaktioner og igen få større livskvalitet, selvkontrol og kunne fungere optimalt i deres liv.
Familie- og parforholdsproblemer
Også emner som familie- og parforholdsproblemer er ofte anledning til at søge terapi og coaching. Feks blive bedre til at åbne sig, være sårbar, ærlig, sætte grænser og kunne stå ved sine behov og ønsker. Kunne håndtere konflikter, ens selvkritik, jalousi og måske tvivl på sig selv.
Mange oplever også en dybere angst for at blive afvist, forladt eller angsten for om man er god nok eller kan have tillid til den anden.
Arbejdsrelaterede problematikker
Det kan være selve arbejdspresset, stress, angst for at blive fyret, ikke være god nok, respekteret og hørt. Samarbejdsproblemer. For mange opgaver. Dårligt arbejdsmiljø, konflikter med kollegaer , mobning eller ubalance mellem ens arbejdsliv, familie- , parforholdsliv og sine egne fritidsinteresser. Problemer på hjemmefronten som går ud over ens koncentration og arbejdsevne.
Roller og mønstre
Et dybt ønske om at få det bedre med sig selv, få fat i sin egen kraftfuldhed og ikke længere være begrænset af gamle roller og mønstre. Et ønske om at kunne stå op for sig selv, være mere autentisk og fri. En længsel efter at være sig selv.
Der er uendelig mange forskellige roller og mønstre, men måske kan du genkende dig selv i en af disse roller: Altid at skulle være den stærke. Den som er i kontrol, klarer alting selv og derfor ikke kan række ud og vise sine egne behov eller sårbarhed.
Eller modsat rollen som den hensynsfulde. Den der altid sætter andres behov i første række og som derfor ikke kan mærke sig selv, sine egne behov og ofte tilsidesætter sig selv for at hjælpe andre. Som får dårlig samvittighed hvis de gør noget godt for dem selv.
Søgen efter noget dybere
Flere og flere bruger også terapien som en søgen efter noget mere ægte og oprindeligt og har et dybt ønske om at finde hjem til sig selv. En længsel eller søgen efter at kunne hvile i sin værens-tilstand, sin indre kerne eller sjæl. At få kontakt til en kærlighedsform, en glæde og fredfyldthed som kommer indefra og ikke er betinget af noget ydre. At blive mere nærværende og tilstede i sit liv og i mødet med andre.
Andre områder/emner
Krise og sorg. Udbrændthed, ensomhed, manglende livsglæde og gennemslagskraft. Præstationsangst, social eller panikangst. Chock, traume, ulykker, overfald, dødsfald eller barndomstraumer. Skilsmisse eller det at man bliver for længe i et forhold. Problemer stammende fra at være barn af alkoholikere, psykisk syge eller vold og afmagt. Svigt, misbrug.
Det kan være en god ide at finde ud af terapeutens livserfaring og baggrund, feks hvor mange år vedkommende har arbejdet som terapeut eller coach og hvilke uddannelser han eller hun har taget. De fleste terapeuter har et CV som fortæller dig nøjagtig hvilke uddannelser og kurser de har og hvor mange år de har arbejdet som terapeut. Også at læse deres hjemmeside og mærke om det de skriver siger dig noget, kan være en god ide.
De fleste terapeuter giver dig mulighed for at ringe og få en gratis og uforpligtende snak, hvor du kan fornemme om det er en terapeut der føles god for dig.
Du er velkommen til at ringe til mig og dele lidt ind i din situation og problematik, så du kan få en fornemmelse for hvordan jeg er at tale med og om jeg er den rette til at hjælpe dig videre.
I terapien skal du både være tryg og have tillid til terapeuten, for at kunne dele og arbejde med de mere sårbare og svære ting der ofte dukker op i et terapeutisk forløb. Derfor skal du mærke efter om du føler dig mødt og forstået og om du allerede føler at du har fået noget ud af den første session. Ellers skal du finde en anden terapeut.
Med min baggrund som uddannet psykoterapeut, SE-traume terapeut, underviser og coach er det vigtigt for mig at terapien foregår på en respektfuld, tryg og nænsom måde og med fuld respekt for dine grænser og behov.
Det er helt individuelt men mange vælger at starte ud med en gang om ugen eller hver 14. dag i en periode. Derefter kan der gå længere tid imellem alt efter hvad man ønsker. F.eks. en eller to gange om måneden.
Når du er færdig med forløbet og har opnået det du ville, kan du altid komme forbi når du har brug for støtte og hjælp til et nyt emne eller problematik der er dukket op. Det er altid op til dig hvornår terapien stopper, men jeg vil være der så længe du har brug for det.
Det afhænger meget af det emne, problematik eller ønske du kommer med, så det kan være en kortere eller længerevarende proces. Nogle gange ligger løsningen lige for og en enkelt eller nogle få sessioner er nok til at løse problemet og komme videre i sit liv.
Hvis det er en mere dybtgående problemstilling kan det tage længere tid og så er det godt at starte med et forløb på 5 til 6 sessioner.
Er det et livstema som dukker op igen og igen kan vi arbejde med det i flere omgange, over tid, men det betyder at der hver gang du arbejder med dit livstema vil ske væsentlige og positive ændringer med det samme.
Det er fint at booke en enkelt eller flere enkeltstående 1:1 sessioner, men ønsker du at arbejde i dybden med et tema eller en problematik, så får du helt sikkert størst udbytte og glæde af det, når vi sammen planlægger et forløb over tid, f.eks. over 5-6 gange. Det gælder især hvis det er temaer som: manglende selvværd, barndomstraumer, angst, stress, tidlige svigt, familie eller parforholdsproblematikker, kriser eller sorg.
På den måde kan vi arbejde dybere for hver gang vi mødes. Vi afdækker, heler og forløser de forskellige lag af den problematik, udfordring eller mål du kommer med, så du hver gang går hjem med de indsigter og redskaber, som du har brug for til at ændre de ting du vil ændre eller opnå.
Du skal regne med at få nogle små opgaver eller øvelser med dig hjem, så du har mulighed for at integrere processen i din hverdag og ændre nogle af dine vaner eller mønstre i dit virkelige liv allerede mens du går i terapi.
Det er både glædesfuldt og nødvendigt for processen og du har min fulde opbakning og støtte til at det kan lade sig gøre.
Du vil opleve at du bliver mere hel. At du lærer at rumme og respektere dig selv, dine følelser og behov. At du kan stå mere op for dig selv og det liv du ønsker.
Nej nej, de fleste der kommer i terapi er ganske normalt fungerende mennesker som gerne vil have hjælp og støtte, når livet gør ondt eller de har noget personligt eller arbejdsmæssigt, som får dem til at tvivle på sig selv og spænder ben for dem i deres hverdag. Mange går også i terapi for at blive klogere på sig selv, bryde nogle destruktive vaner og mønstre og for at vokse og udvikle sig som menneske. Nogle mennesker søger også terapi når de oplever angst eller stress, så de kan komme ovenpå igen.
Som udgangspunkt kan du godt hvis det er en mildere form for medicin for eksempel antidepressiv medicin på grund af angst eller depression. Men det skal være i samråd med din læge og det vil sige at du skal have lægens godkendelse af at gå i terapi hos mig.
Som oftest kan du få en tid inden for et par uger, men i nogle perioder vil der være lidt ventetid, da mine terapeutiske og coachende forløb er meget eftertragtede. Jeg tager derfor ikke flere i terapi end jeg kan garantere der er den nødvendige tid til de forløb mine klienter ønsker.
Ja, jeg er medlem af Dansk Psykoterapeut Forening (MPF) og SE-foreningen i Danmark og følger foreningens etiske regler om tavshedspligt vedrørende alle personlige forhold erfaret under terapien. Du kan læse mere her.
Ja det kan du, men når du bestiller en tid hos mig så sætter jeg tiden af til dig og kan ikke give den til en anden, hvis du melder afbud meget sent. Derfor skal du melde afbud i god tid og senest 24 timer før vores aftale og så koster det dig ikke noget.
Hvis du afbestiller senere end 24 timer før vores aftale, så betaler du fuld pris for din tid, så ring gerne i god tid.